top of page

Om oss 

Arbetet med Allgreen Hydrofarming startades 2017 som en idé kring att grunda en urban odlingsverksamhet i Värmland för att förse butiker och restauranger med färska närproducerade grödor året runt. Vi har sedan dess ett resumé med att arbeta med flera stora aktörer inom branschen så som ICA, Coop, Svensk Cater, Grönsakshallen Sorunda, Selma Spa mfl.

 

Idag fokuserar vi framförallt på att förpacka tekniken bakom våra kommersiella odlingar till mindre, lättanvända och visuellt tilltalande odlingssystem där kunden själv ges en möjlighet att på ett enkelt sätt själva odla och producera grödor året runt. Våra kunder idag består av allt från skolverksamheter, restauranger till myndighetskontor och privata växthus. 

 

VÅRT UPPDRAG

Att utveckla framtidens odlingar - tillgängliga för alla.

Vi strävar efter att göra odling tillgängligt för alla genom användning av smarta odlingssystem. Genom att implementera dessa system vill vi inte bara främja hållbar inhemsk matproduktion, utan också väcka nyfikenhet och intresse kring odling som ett pedagogiskt och socialt verktyg.

Vi tror att odling kan främja självförsörjning och öka medvetenheten kring matens ursprung. Genom enkelhet, användarvänliga teknologier och odlingsprojekt i olika sammanhang, strävar vi efter att inspirera, lära och stärka gemenskapen för en mer hållbar och medveten framtid.

- Olof Guldbrandsson Kolthoff, Grundare

IMG_5721.jpeg

Allgreens resa

2018

Allgreen Grundas 

Allgreen föds under grundare Olof Guldbrandssons Kolthoff's sista år på Karlstad Universitets miljövetenskapsprogram. Med idén kring att grunda en åretrunt odling i Värmland vinner han Teknikerjakten och tilldelas 30 000 från Ljungbergsfonden, vilket blir startskottet för verksamheten. 

2019

Samarbete med Grönsakshallen Sorunda inleds

Ett år efter att idén föddes är nu Allgreen Hydrofarming en småskalig producent av Mikrogrönt till olika restauranger runt om i Karlstad. Representanter från Sorunda Grönsakshallen Mora kommer i kontakt med produkterna och önskar inleda ett samarbete som grossist. Detta leder till att räckvidden för produkterna blir större och omsättningen ökar.

joshua-lanzarini-FGvQKMP-iXY-unsplash.jpg
bottom of page