IMG_2640.JPG

Verklig passion, hållbart tänk och högsta kvalité

 

Vad är Allgreen?

Allgreen är ett Karlstadbaserat företag med inriktning inomhusodling året runt av framförallt mikrogrönt, småblad och ätbara blommor. Vi är ett företag sprungna ur den naturvetenskapliga andan, som med ett fokus på hållbar utveckling, innovationstänkande och brinnande passion inte bara skapar förstklassiga produkter sett utifrån doft, smak och utseende. Utan även produkter med hänsyn till vår nutid och vår framtid. En produkt som likt tegelstenar bygger något större, en tanke, en vision, en värld.

IMG_1157.jpg
 
IMG_1905.jpg

Våra produkter

Mikrogrönt, microgreens, krasse, kärt barn har många namn. Kortfattat är dessa små vackra skapelser det första stadiet av ett spirande frö, fullpackade med nyttigheter. Faktum är att näringsinnehållet är 4-40 gånger högre än hos en fullvuxen ​gröda - och de höga koncentrationsnivåerna gäller även dess smak och doft. Våra mikrogrödor blir den sista touchen på måltiden likt diamanten som infattas i ringen, vi strävar alltid efter att kunna erbjuda ett unikt och brett sortiment som passar kundens önskemål, samtidigt som vi ständigt söker den där speciella och unika produkten som får just din skapelse att sticka ut.

Vill du höra med om vårt standardsortiment och leveransdagar eller har du själv kanske idéer och tankar på nya arter och varianter du vill ha odlade? Hör av dig så hittar vi den bästa lösningen just för dig. Befinner du dig utanför Värmland? Ingen fara, genom vårt nära samarbete med grossist har vi även möjligheter att nå ut med våra produkter i resten av Sverige.

IMG_3319.jpg

Hållbart hela vägen

Vi använder uteslutande ekologiskt märkta frön och odlar enbart i naturliga och återvinningsbara material med hjälp av de senaste och energisnålaste metoderna för största möjliga hänsyn till vår miljö. Samtidigt utför vi kontinuerligt olika experiment och söker ständigt nya utvecklingsmöjligheter både för oss som företag och för samhället i helhet.

Vi vill även passa på att leverera en känga/uppmuntran till våra konkurrenter, som vi sett packar sina produkter i mängder av plast; PLA, en naturligt nedbrytningsbar, termoplastisk, alifatisk polyester som tillverkas från förnybara resurser som exempelvis majsstärkelse. Lite dyrare, lite bättre för samvetet. Det går utan att säga, hur Allgreen såklart uteslutande använder detta hållbara alternativ.

Kort och gott, miljö och hållbarhet står i fokus, och vi är alltid intresserade av projekt som rör dessa områden. Med god kompetensbakgrund och nytänkande idéer kan vi alltid tillföra något intressant i en diskussion vare sig det handlar om odling, event eller stadsplanering.